در صورت انتخاب راه حلی به جز مذاکره و توسل جستن به تحمیل عملی انجام شده همچون استقرار دکل ایرانی در این میدان گازی از سوی طرفهای درگیر، به نظر می رسد که اوضاع پیچیده تر شده و حتی به سمت گزینه نظامی برود و در این صورت باید پایان ماه عسل در روابط ایران و عربستان و کشورهای عربی منطقه خلیج فارس خواهد بود.
مشاور ارشد وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه مرزهای ایران و عربستان در خلیج فارس مشخص است، گفت: مساله میدان نفتی آرش را میتوانیم با کویت براساس تصمیمات بینالمللی حل و فصل کنیم.
معاون وزیر نفت گفت: سیاست ما در مورد آرش این است که به جای رقابت بازدارنده تعامل سازنده با کویت و عربستان داشته باشیم. این موضوع در مذاکرات فنی که وزارت خارجه عهده دار آن است، دنبال می شود.
مدیر اسبق امور بینالمل شرکت نفت با بیان اینکه عقب ماندگی ایران در میدان آرش بعید است، گفت: حل مشکل ایران با عربستان و کویت در این میدان مشترک به مساله دیپلماسی و قدرت دیپلمات های ما بستگی دارد.
اگر ما سهمی در این میدان گازی داریم، باید در سالهای گذشته نشستهای مشترک بزرگ و اثرمندی با طرفین مناقشه برگزار و حد و حدود سهم هر یک در میدان گازی آرش مشخص میشد. متاسفانه این اتفاق رقم نخورده است. البته بخشی از این نادیده انگاری منتج از مشکلاتی بوده که ما با کشورهای اطراف داشتیم. به خصوص مناقشه ما با کشور عربستان، در به تاخیر افتادن حل اختلافات ...
درحالی که ۲۲ سال است ایران فعالیتهای توسعهای در میدان مشترک آرش را متوقف کرده است، کویتیها در اظهاراتی عجیب، از اساس سهمی برای ایران در این میدان مشترک قائل نشدند و در تلاشاند با عربستان منابع گازی این میدان را برداشت کنند.
عقب ماندگی ایران در برداشت از میادین مشترک در شرایطی هر روز بیشتر می شود که بهروزی فر کارشناس انرژی می گوید هیچ قانونی برای تعیین سهم کشورها از میادین وجود ندارد و کشوری که بیشتر برداشت کند برنده است.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با بیان اینکه تا پایان سال برداشت از میادین مشترک ۵۰ درصد بیشتر می شود، گفت: برای شروع حفاری در میدان آرش منتظر صدور مجوز از مراجع ذی صلاح هستیم.
سفیر اسبق ایران در اردن گفت: توسعه میدان آرش تابع پارامترهای خاصی است و یکی از پارامترهای اساسی توافق سهجانبه است اما دو کشور کویت و عربستان اقدام به بهرهبرداری کردند و در آخرین اجلاس مشترک که فروردین 1401 برگذار شد ایران حضور نداشت
وزیر نفت با تأکید بر اینکه بازارهای جدیدی برای فروش نفت شناسایی شده است، تصریح کرد: ایران مشتریهای خود را در بازار نفت دارد و روند فروش نفت به قیمت خوب، با قوت ادامه مییابد.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در یک کنفرانس انرژی در بحرین درباره میدان گاز طبیعی الدره/آرش که در منطقه مشترک با کویت واقع شده است، اظهار کرد: هر دو کشور به توسعه این منطقه ادامه میدهند.